NC Ehitus | Plekkkatus
15683
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15683,page-child,parent-pageid-15650,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Plekkkatus

Eelised

Plekk-katuse eeliseks on selle odav hind ning alustugi ehk sarikad ei pea olema niivõrd keeruka konstruktsiooniga nagu see peaks ideaalis olema kivikatuse korral. Peale selle eelistatakse seda katusetüüpi oma vastupidavuse, lihtsa paigalduse ja laia värvivaliku poolest. Plekk-katuse tugevamaks versiooniks peetakse teraskatust, mis ei pruugi välimuse poolest erinedagi kuid erineb oma vastupidavuse poolest. Lisaks sellele plekk-katus ei murene ega hakka koguma pisikestesse pragudesse niiskust ega sammalt, mis võivad tekitada hiljem tõsiseid kahjustusi nii katusele kui selle konstruktsioonidele. Ühesõnaga on tegu ideaalse katusetüübiga pidades silmas Eesti tingimusi, kus on suured temperatuurikõikumised, tugevad tuuled, vihmad ning külmad talved.

Profiilid

Kuna plekk-katust müüakse suurte paanidena, tagab see kiire ja mugava ülemineku vanalt katuselt uuele, sest seda on võimalik kohaldada olemasolevale katusele ilma katusekonstruktsioone ümber ehitamata. Plekk-katuse peamisteks profiilideks võib lugeda kiviprofiili, klassiku, trapetsprofiili, valtsprofiili ja kandva profiili. Iga profiil erineb teisest oma välimuse ja tugevuse poolest mistõttu peaks iga majaomanik leidma endale parima lahenduse.
Suurim erinevus ühel ja teisel plekk-katusel peale välimuse on selle pinnakate. Pinnakatteid tehakse erinevatest materjalidest, mis mõjutavad ka hinda. Enim levinuimateks pinnakateteks on tsink, alutsink, polüester, PUR ning alutsink ja tsink kokku segatuna, lühendina tuntud ka kui aluzinc.

Kestvus

Tsingitud terasplekk on laialt kasutusel muinsuskaitse all olevatel hoonetel, sest seal on lubatud vaid eelvärvimata materjale katusel kasutada. Aluzinc aga on parima korrosioonivastase kaitsega ning peegeldab ühtlasi ka kuumust ja valgust, säilitades nii katuse värske välimuse aastateks. Peale õige materjalivaliku garanteerib siiski parima kestvuse katusele selle õige paigaldus.

Küsi pakkumist!

Email (nõutav)

Teade

Paigaldus

Õige paigalduse saavad teile garanteerida vaid kogemustega ning vastavad koolitused läbinud meeskond. Avastades endast äkitselt soovi katust vahetama hakata, võite julgelt meie kogenud paigaldajate poole pöörduda, kes on nõus pakkuma terviklikku lahendust alates vajalikest joonistest ning lõpetades viimase paani paigaldusega. Võtke julgelt ühendust ning valige pikaajalisim katuse vastupidavus!