NC Ehitus | Puitmaja
15642
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15642,page-child,parent-pageid-15596,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Puitmaja

Idee

Soovides oma maja või kodu ehitada puidust, on teil selle idee teostamiseks väga palju erinevaid võimalusi. Puitu kasutatakse näiteks ruumelement maja, elementmaja, palkmaja või isegi aiamaja ehitusel. Palkmajade ehitus jaguneb veel omakorda kaheks alamkategooriaks, milleks ühest neist on ümarpalkidest palkmajad ja teiseks kantpalkidest palkmajad. Need kategooriad jagunevad veel omakorda kaheks – käsitööna ja masinatega toodetud palkideks. Siit selgub, et valides kodu või ükskõik millise muu hoone ehitusmaterjaliks puidu, on arukas läbi mõelda väga paljud erinevad nüansid.

Puit

Kuid miks on puit niivõrd laialdaselt kasutusel ehitusmaterjal? Selle taga peituvad arvukad põhjused kuid enim kõneainet pakkuvateks neist on materjali kergus võrreldes teiste materjalidega, materjali lihtne töötlemine, uskumatult hea soojapidavus, kergesti kohandatav ning väga hea vastupidavus õigel töötlusel. Väga head vastupidavust kinnitab ka Jaapanis läbiviidud uurimistöö, milles uuriti sillaehitusmaterjale, et selgitada välja kasutuselolevatest parim. Suure üllatusena oli parim surve- ja tõmbetugevus puidul, millele järgnes teras ja viimasena betoon. Lisaks eelnevalt nimetatud põhjustele eelistatakse puitmaju ka siis, kui peetakse oluliseks madalaid elamu käitamiskulusid, loodussõbralikku elukeskkonda ja ökosõbralikku ehituslahendust. Puitmaja soodne hind tuleb välja juba vundamendi ehitusel, sest puitmaja on kivimajast keskmiselt 8 korda kergem.

Tervis

Kuna tänapäeva inimene veedab 70-90% päevast siseruumis ning hingab orienteeruvalt 15 000 liitrit õhku, on siseõhu kvaliteedil inimese tervise seisukohalt väga oluline roll. Seina hingamise all mõeldakse hapnikuvaese õhu väljutamist ning hapnikurikka õhu sisendamist läbi seina. See nähtus töötab tänu difusioonile kuid selle käigus õhk reaalselt ei läbi seina mõlemas suunas. Kui õhk peaks mõlemas suunas vabalt liikuma, oleks tegu väga energiaraiskava majaga. Difusiooni hõlbustamiseks kasutatakse ka ventilatsiooni.

Küsi pakkumist!

Email (nõutav)

Teade

Kogemus

Inimesel, kellel puuduvad varasemad kokkupuuted ehituse valdkonna või difusiooniga, ei tasuks hakata ise hoone või oma kodu ehitamisega alustada. See hoiab ära võimalikud vead ehituses ning garanteerib õige ehitaja valimisel projekti aastakümnete pikkuse funktsioneerimise. Pöördudes abi saamiseks meie spetsialistide poole, oskavad nad täpselt välja arvutada ehitustööde maksumuse, materjalidekulu ning oskavad teile sobivaid materjale soovitada, arvestades teie soovide, eelarveliste piiride ja ümbritseva keskkonnaga. Seega, võtke ühendust ning aidake meil teid aidata ideaalse kodu rajamisel!