NC Ehitus | Eramu ehitus
15626
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15626,page-child,parent-pageid-15596,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Eramu ehitus

Projekt

Eramu ehitus nagu iga teisegi hoone ehitus algab projektist. Korraliku projektiga saab hoida ehituselt kokku mitmeid tuhandeid eurosid, mida hiljem siseviimistluses või maja kulude katteks kasutada. Kuna täna on üha trendikam vanade suvilapiirkondade taaskasutamine, seisavad paljud värsked maaomanikud silmitsi ruumipuudusega, sest suvilatele mõeldud krundid on sageli üsna väikesed. Siinkohal tuleks kaaluda korruste lisamist. Väga heaks lahenduseks on näiteks 1,5 kordsed majad, sest nende üldkasutatav pind on suurem kui ühekordsetel majadel ning katusealuseid pindu saab suurepäraselt kasutada lastetubade või puhkeruumidena. Parimaks võimalikuks planeeringuks oleks hea paigutada maja tänavaga risti, kui tegu on tavalise, risttahuka kujulise majaga. Sel juhul avaneb ülemiselt korruselt lummav vaade teie aeda ja tänavale. Sellega jääb ära ka vajadus naabrite tegevust jälgida, sest tänavaga paralleelselt ehitades maja jäävad teie aknad väga tihti naabri akendega kohakuti.

Seadused

1,5 kordset maja ehitades tuleb silmas pidada teatud nõudmisi, mis on seadusega sätestatud. Üheks neist on näiteks see, et normikohaselt loetakse eluruumiks vaid ruume, mille kõrgus on minimaalselt 1,6 meetrit ning vähemalt poole ruumi ulatuses peaks olema lagede kõrguseks 2,3 meetrit. Esmapilgul võib küll ahvatlev tunduda mõnekümne sentimeetri kõrguse katusealuse ka eluruumi pinnaks lugeda kuid tegelikult seda teha ei tohi. Madalamad kui 1,6 meetrit ruumid või katusealused võib kanda vaid põrandapinna alla. Seega oleks mõistlik seda järgida, et hiljem eramut müües ei tekiks probleeme ning oleks võimalikult lihtne müügitehinguni jõuda. Madalamates ruumides soovitame kasutada katuseaknaid, sest need lisavad valgust ja katuseaknad ise asuvad kõrgemal juba füüsiliselt ümbritsevast laest.

Nutikas ruumikasutus

Kuna üha enam on hakanud moodi minema avarad ning läbi mitme korruse elutoad, oleks mõistlik eelnevalt läbi mõelda, kas see on ikka kõige arukam otsus, sest selle tõttu peab sageli majad ühekordseks või 1,5 kordseks tegema. Heaks lahenduseks on pool maja teha ühekordne ja teine pool kahekordne. Siinkohal saab veel palju mängida katuse lõigetega. Ühekordsesse ossa saab kergelt peita ka erinevate tehnosüsteemide ühendused ja liited, sest fermide ruum ehk katusealune ruum jääb muidu kasutuseta.

Küsi pakkumist!

Email (nõutav)

Teade

Kindlus

Tänu meie andeka meeskonna pikkadele kogemustele ja töö käigus omandatud nippidele ja teadmistele, võite meid valides olla kindel, et kodu püsib aastakümneid ning see on valmistatud spetsiaalselt teie soove ja nõudmisi silmas pidades. Tuginedes kogemustele ja teadmistele, saame pakkuda nutikaid lahendusi näiteks tehnosüsteemide peitmises või parima vaate loomisel magamistoa aknast. Võtke ühendust, sest nii head pakkumist ei saa käest lasta!